De Zonnewijzer Thorn

Het gezelligste (eet)café van Thorn!


Cafe de Zonnewijzer is een gezellige bruine kroeg met streekbieren van de tap, lokale wijn van Wijngoed Thorn en heerlijk lunchen en avondeten voor een bescheiden prijs. Wij hopen u te mogen verwelkomen in ons gezellige cafe.

Onze socials

Image Alt
van Wijngoed Thorn

Onze wijnen

Wijnen van Wijngoed Thorn

Auxerrois

€4,85 / €22,00

Heeft een helder lichtgele kleur en een vleugje koolzuur. In het zachte aroma komen met name wit fruit als appel en peer naar boven. De aanzet is fris, mooi sappig en droog met een volle afdronk

Pinot Gris

€5,60 / €27,00

Heeft een heldere donkergele kleur met een mooie gastronomische afdronk met tonen van honing en gerijpt fruit.

Riesling

€5,60 / €27,00

Volle, sappige wijn. Typische groengele kleur met een stuivend aroma met veel rijp fruit zoals perzik, lychees, mango en zelfs een zeer delicate petroltoon. Mooie droge en zachte afdronk met de karakteristieke filigrane rieslingzuren.

Cuvée Blanc

€4,85 / €22,00

Mooie heldere blend van Auxerrois, Pinot Gris en Riesling. Zoete afdronk met verfrissende zuren en tonen van gerijpt wit fruit.

Dornfelder

€5,10 / €24,00

Donkerrode soepele elegante wijn. Volle smaak met veel rood en zwart fruit o.a. framboos. Gerijpt op oude barriques van Frans eikenhout. Kleine touch van karamel en vanille. Fluweelzachte afdronk met milde, rijpe tannines.

Fruhburgunder

€38,00

Een vroegrijpe Pinot Noir. Helder rode kleur met een bouquet vol aroma`s van o.a. kersen, bramen en framboos. Volle en fruitige aanzet met weelderige lange afdronk.

Pinot Noir

€48,00

Heldere, diepe kersenrode kleur met geconcentreerde aroma´s van rode vruchten o.a. aardbei. Typische zijdezachte tannines met harmonische houttonen. Complete volle smaak met een lange rijpe afdronk.

Pinot Noir Rosé

€4,85 / €22,00

Een uitgebalanceerde Rosé gemaakt van de Pinot Noir druif. Prachtige zalmroze kleur en volfruitig met tonen van o.a. aardbei en lychee. Droge afdronk met een mooie bite en verkwikkende fraîcheur.

Wijngoed Thorn

Sinds 2001 worden er in het Limburgse stadje Thorn druiven geteeld ten behoeve van de wijnproductie. Inmiddels beslaan de wijngaarden rondom Thorn ruim 6,5 hectare. Alle wijnen die geschonken worden bij de Zonnewijzer komen rechtstreeks van Wijngoed Thorn.