De Zonnewijzer Thorn

Het gezelligste (eet)café van Thorn!


Cafe de Zonnewijzer is een gezellige bruine kroeg met streekbieren van de tap, lokale wijn van Wijngoed Thorn en heerlijk lunchen en avondeten voor een bescheiden prijs. Wij hopen u te mogen verwelkomen in ons gezellige cafe.

Onze socials

Image Alt
Van de tap, fles of alcohol vrij

Onze bieren

Bier van de tap

Lindeboom 0,2L

€2,55

Pils of Sjoes

Amsterdammertje 0,25L

€3,15

Pils of Sjoes

Lindeboom 0,5 L

€6,10

Pils of Sjoes

Gouverneur Dubbel

€4,10

Gouverneur Dubbel is fluweelzacht en bitterzoet van karakter. Het karamelmout geeft de unieke smaak en kastanjebruine kleur. Alc. 6,5% vol.

Gouveneur Blond

€4,10

Gouverneur Blond is een authentiek blond bier gekenmerkt door zijn subtiele bitterheid en unieke, fruitige afdronk. Winnaar van diverse nationale en internationale prijzen. Alc. 6,5% vol.

Venloosh Wit

€4,10

Venloosh Wit is de ultieme combinatie van de volmondige smaak van gemoute gerst, tarwe en haver met een subtiele hint van citrus. Een witbier met een zeer fijn aroma en frisse afdronk. Alc. 5,2% vol.

Herfstbock (seizoen)

€4,10

De brouwers grijpen terug naar de oorspronkelijke brouwreceptuur en ondergistende giststam van Lindeboom’s bockbier uit de vorige eeuw. Lindeboom Herfstbock; de klassieker zoals oorspronkelijk bedoeld. Alc. 6,5% vol.

Saison (seizoen)

€4,10

Lindeboom Saison is een tongstrelend donkerblond, bovengistend bier. Gebrouwen met diverse moutsoorten, water uit eigen bron en typische Saisongist. Fris en fruitig ongefilterd Lindeboom bier met een fluweelhoppige afrdronk

Speciaal bieren uit de fles

Lindeboom Radler citroen of kers

€3,00

Lindeboom radler 2.0 is een verfrissende combinatie van het fameuze Lindeboom Pilsener en sprankelend(e) citroenwater/kersenlimonade. De ultieme natuurlijke dorstlesser. Alc. 2.0% vol.

Lindeboom Venloosh Alt

€4,00

Venloosh Alt, het eerste Nederlandse altbier, is een bijzonder doordrinkbaar, amberkleurig bier. Robuust en karaktervol. Rijk van smaak met een moutig aroma en een aangename bitterheid in de afdronk. Alc. 5,2% vol.

Gouverneur Triple

€4,70

Gouverneur Triple is een goudblond, lichtzoet bier, gekenmerkt door fijne hoparoma’s en een hopbloemige smaak. Alc. 8,2% vol.

Gouverneur Stout op hout

€4,70

Gouverneur Stout op Hout is gebrouwen met een melange van gerstemouten. De lagering op eikenhout geeft een subtiel hout aroma en een unieke afdronk. Alc 7,5% vol.

Lindeboom oud bruin

€3,75

Het zoete en zeer moutige bier is uitgesproken donker. Het wordt dan ook gedronken als donker bier, maar ook als een toevoeging aan Lindeboom Pilsener om zo een ‘halfom’ of een echte ‘sjoes’ te verkrijgen.

Gouverneur Speciale 140

€4,00

Gouverneur Speciale 140 is een vlot drinkbaar, frisblond bier, fruitig en subtiel hoppig van smaak. Gebrouwen ter gelegenheid van het 140 jarig bestaan van de brouwerij. Alc. 5,5% vol.

Duvel

€5,20

Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. De hergisting op fles en een lange rijping, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak.

Thorns Wit

€4,00

Thorns Wit - Origineel Wit is een een fruitig witbier, met iets meer body dan je van een witbiertje gewend bent. Thorns Wit is gebrouwen met spelttarwe, Amerikaanse hoppen, vlierbloesem, sinaasappelschil en koriander.

Thorns Tripel Wit

€4,50

Thorns Wit - Tripel Wit is een heel ander witbier dan je waarschijnlijk gewend bent. Met 7,5% alcohol kan hij net door voor een Tripel. Redelijk bescheiden qua koolzuur en ingrediënten als tarwe, citroenschil, koriander en een flinke portie mosaïc hop voor een extra fruitig karakter.

Liefmans

€4,50

Liefmans Fruitesse is hét fruitbier. Dit sprankelende bier boordevol fruit is licht zoet en heerlijk verfrissend. Cheers!

Alcohol vrije bieren

Lindeboom 0.0%

€3,10

Lindeboom 0.0 is een sprankelend, fris, alcoholvrij bier. Gebrouwen met uitsluitend natuurlijke grondstoffen.De vertrouwde smaak van het fameuze Lindeboom Pilsener, geroemd om zijn uitgebalanceerde hopsmaak, blijft in dit alcoholvrije bier behouden dankzij moderne membraanfiltratie. Het van nature isotone Lindeboom 0.0 helpt na het sporten het vochtgehalte en de voedingsstoffen weer snel op peil te brengen.

Lindeboom Radler Citroen 0.0%

€3,00

Gebrouwen met kristalhelder water uit eigen bron en gecombineerd met sprankelend citroenwater. De ultieme verantwoorde dorstlesser. Alc. 0,.0% vol.

Lindeboom Radler kers 0.0%

€3,00

Gebrouwen met kristalhelder water uit eigen bron en gecombineerd met sprankelende kersenlimonade. De ultieme verantwoorde dorstlesser. Alc. 0,.0% vol.

Venloosh Wit 0.0%

€4,10

De vertrouwde smaak van Venloosch Wit, maar dan alcoholvrij.De ultieme combinatie van de volmondige smaak van gemoute gerst, tarwe en haver, met een subtiele citrustoets van sinaasappelschil en een milde kruidigheid van koriander, blijft behouden dankzij moderne membraanfiltratie.